30 Νοε 2009

ΔΤ για τη συμφωνία των 3 πρωθυπουργών στις Πρέσπες

30.11.2009

Πάρκο Πρεσπών: Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουμε τη συμφωνία των 3 πρωθυπουργών που έστω και με 10 χρόνια καθυστέρηση συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο διαχείρισης ολόκληρης της λεκάνης απορροής των Πρεσπών.

Αυτά τα 10 χρόνια το Πάρκο Πρεσπών καρκινοβατούσε χωρίς στήριξη από το Ελληνικό κράτος, βασισμένο στη δουλιά των Μη Κυβερνητικών οργανώσεων και των διεθνών οργανισμών. Τώρα ο χαμένος χρόνος πρέπει να κερδηθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει την προστασία του ελληνικού τμήματος που αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προϋπόθεση της επιτυχίας της τριμερούς συνεργασίας.

Ο φορέας διαχείρισης του εθνικού πάρκου Πρεσπών αυτή τη στιγμή είναι ανύπαρκτος. Το διοικητικό συμβούλιο με τους σκανδαλώδεις διορισμούς του περασμένου Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε αναγκαστική αργία. Το προσωπικό του ήδη ανεπαρκές για το έργο που έχει αναλάβει πρόκειται να απολυθεί άμεσα. Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση εκ νέου του ΔΣ του φορέα και η πλήρης στελέχωσή του με προσωπικό που πλέον θα έχει να διαχειριστεί όχι μόνο την προστασία του Ελληνικού μέρος αλλά και τη συμμετοχή στο τριεθνές πάρκο.

Ελπίζουμε τέλος ότι η συνάντηση θα βοηθήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να λυθεί το χρονίζον ζήτημα της ονομασίας και η γειτονική χώρα να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για Για περισσότερες πληροφορίες:

Μιχ Μιχάλης Πετράκος, τηλ.: 2385051868, 6942984455

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου